Mies valitsemassa parasta kryptovaluuttapörssiä

Jos kryptopörssit ja niiden toiminta on sinulle jo tuttua, voit hypätä tästä linkistä suoraan artikkelin osioon, jossa esitellään parhaat kryptovaluuttapörssit.

Kauppapaikka, välittäjä, pörssi

Jos haluat ostaa osakkeita, niin etsit luotettavaa ja halpaa välittäjää. Kryptovaluuttojen kanssa kauppapaikan vakiintunut termi on pörssi. Tässä artikkelissa käymme läpi kryptovaluuttapörssien eroja ja esittelemme niistä mielestämme 5 parasta eri näkökulmista. 

Vuosi 2022 oli erityisesti kryptosijoittajille täysi katastrofi. Alan yhtiöitä hakeutui konkurssiin pitkä liuta, joista yksi oli huippusuosittu kryptopörssi FTX. Heidän lisäksi muun muassa Crypto.com, Voyager ja Terra Luna aiheuttivat sijoittajille harmaita hiuksia.

Tällaiset vaikeat ajat luovat varovaisia sijoittajia. Toivottavasti tämä vuosi on vihdoin osoittanut “not your keys, not your crypto” fraasin tärkeyden. 

Kryptovaluuttapörssit ovat tarkoitettu vaan kaupankäyntiin, joten on tärkeää muistaa säilyttää suuret summat omassa lompakossa välittäjän palvelun sijaan. Kryptopörssi Krakenin entinen toimitusjohtaja Jesse Powell itse twiittasi, että nostakaa kryptot ja rahanne pois pörsseistä.

Kaikista turvallisin vaihtoehto on käyttää kylmä lompakkoa, mutta tarvittaessa myös ohjelmistolompakko ajaa hyvin asiansa. Ei avata kryptolompakoita tässä sen enempää, sillä olemme valinneet myös niistä parhaimmat tässä artikkelissa.

Miten valita paras?

Erilaiset käyttäjät tietenkin arvostavat erilaisia ominaisuuksia eri palveluissa, mikä koskee myös kryptovaluuttapörssejä. Aktiivisesti treidaavat henkilöt toivovat korkeaa likviditeettiä sekä hyviä teknisen analyysin työkaluja. 

Toisille käyttäjille on tärkeämpää hyvä asiakaspalvelu, selkeä käyttöliittymä ja turvallisuutta osoittavat tekijät. Turvallisuus voi näkyä eri tavoin. Onko turvallisin pörssi se mikä on:

-käytetyin palvelu?

-listattu pörssiin?

-perustettu ensimmäisten joukossa?

-suomalainen?

Näistä on monta mielipidettä, mutta varmaa on se, että turvallisuus on yksi tärkeimmistä kriteereistä kryptovaluuttapörssille. 

Nämä yhtiöt kilpailevat toistensa kanssa myös muun muassa hinnan avulla. Halvimmat kryptopörssit ovat jopa 20-kertaa halvempia, kuin osa kilpailijoistaan, mikä vaikuttaa pitkässä juoksussa merkittävästi kokonaistuottoon. 

Tämän lisäksi yhtiöt erottuvat toisistaan valikoiman sekä erilaisten lisäpalveluiden avulla. Osalla yhtiöistä on omat kryptovaluutat, joita käyttäessä saa tiettyjä etuja. Lisäksi välittäjät tarjoavat useasti muun muassa automatisoituun kuukausisäästöön tarkoitettuja työkaluja. 

Vertailtavia ominaisuuksia on siis valtavan monta, mutta onneksi olemme tehneet taustatyön puolestasi. Seuraavaksi esittelemme 5 parasta kryptovaluuttapörssiä, joista voit valita mieluisesi. 

Parhaat kryptovaluuttapörssit 2024

Suosittelemme – HALVIN JA SUURIN

Binance

Binance logo

Perustamisvuosi: 2017
Rekisteröintimaa: USA
Kulut: 0.1%
Kuukausisäästö: Kyllä
Kryptovaluutat: 384

-20 % kaupankäyntikuluista koko tilisi voimassaoloajan.
+ 100 USDT:n etuseteli kaupankäyntikuluhin.

Tarjous voimassa 50 ensimmäiselle rekisteröityneelle.

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Todella halvat kulut toimeksiannoissa
 • Suurin päivittäinen vaihto (luotettava)
 • Laaja valikoima kryptovaluuttoja
 • Automatisoidut osto-ohjelmat
 • SEPA-pankkisiirrot ja korttisiirrot

Huonot

 • Pro-modessa paljon opittavaa ensikäyttäjälle
 • Vaihtoehtojen paljous voi olla aluksi sekavaa

Arvostelu

Binance on suurin kryptovaluuttapörssi päivittäisellä vaihdolla mitattuna. Tämän lisäksi se on kuluiltaan halvin varteenotettavista vaihtoehdoista. Peruskäyttäjille 0.1% kulut ovat erittäin halvat ja näitä kuluja pystyy pudottamaan entisestään, jos omat kaupankäyntivolyymit nousevat yli 1 000 000€ kuussa. 

Toinen tapa laskea näitä alhaisia kustannuksia on käyttää heidän omaa kryptovaluuttaansa BNB:tä kaupankäynnissä. Käyttämällä BNB:tä, saa vielä 25% alennusta kuluista, jolloin kulut ovat maksimissaan 0.075%. Kulurakenteesta voi lukea lisää Binance omilta sivuilta tästä linkistä.

Yhtiön palveluun kuuluu jatkuvat ostot, joiden avulla voi tehdä itselleen esimerkiksi kuukausisäästön haluamaansa kryptovaluuttaan. Binancella on myös oma debit-kortti Visan kanssa, jolla voit käyttää kryptovaluuttoja kuin fiat-valuuttoja korttiostojen yhteydessä. Kortin avulla on mahdollista saavuttaa jopa 8% käteispalautuksia BNB-kryptovaluutassa. 

Binance on ollut ahkerasti median hampaissa muun muassa kilpailija FTX:n konkurssiin liittyen. Mediassa on väläytelty myös Binancen konkurssin mahdollisuutta, mitä yhtiö ei ole vielä pystynyt todistamaan vääräksi. Toistamme suosituksemme käyttämään pörssejä vain kauppapaikkoina ja säilyttämään kryptovaluuttoja omissa lompakoissa.

Huomaa Binancen ongelmat säätelyn ja viranomaisten kanssa.

-20 % kaupankäyntikuluista koko tilisi voimassaoloajan.
+ 100 USDT:n etuseteli kaupankäyntikuluhin.

Tarjous voimassa 50 ensimmäiselle rekisteröityneelle.

PARAS ALOITTELIJALLE

Northcrypto

Northcrypto logo

Perustamisvuosi: 2018
Rekisteröintimaa: Suomi
Kulut: 1%
Kuukausisäästö: Kyllä
Kryptovaluutat: 7

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Luotettava suomalainen toimija, joka on finanssivalvontaan rekisteröitynyt virtuaalivaluuttojen tarjoaja
 • Helppo käyttöliittymä selaimessa ja mobiilissa
 • Selkeä kulurakenne kaikissa toimeksiannoissa

Huonot

 • Todella suppea valikoima
 • Kalliit kulut, joista ei saa alennusta suuresta volyymista

Arvostelu

Yksi suomalainen välittäjä Northcrypto sisällyttää oman kiinteän 1% kulunsa jo asiakkaalle näkyviin hintoihin. Tämä tarkoittaa, että kryptovaluutan kurssi, jonka näet Osta & Myy -sivulla, sisältää jo kaupankäyntikulun. 

Yrityksen tarkoituksena on luoda kryptovaluuttojen ostamisesta mahdollisimman yksinkertaista, jossa he ovat onnistuneet hyvin. Korkeahko, mutta selkeä kulurakenne on suunniteltu juuri aloittelijoita varten.

Kryptovaluuttojen valikoima Northcryptolla on kansainvälisiin kilpailijoihin nähden erittäin suppea. Tämänkin voi kääntää aloittelijoiden näkökulmasta positiiviseksi asiaksi, sillä suppeasta valikoimasta on helpompi päättää mitä ostaa.

Northcrypto Oy on Coinmotionia tuoreempi yritys, sillä se on perustettu vuonna 2018 Turussa. Yritys on onnistunut kasvamaan nopeasti ja kannattavasti. Heidän liikevaihtonsa vuodelta 2021 oli kuitenkin vain 822 000€, kun Coinmotionilla liikevaihto oli samana vuonna lähes 16 000 000 €.

PARAS turvallisuus

Kraken

Kraken logo

Perustamisvuosi: 2011
Rekisteröintimaa: USA
Kulut (maker, taker ⓘ): 0.16%, 0.26%
Kuukausisäästö: Kyllä
Kryptovaluutat: 219

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Matalat kulut toimeksiannoissa
 • Riittävän laaja valikoima eri kryptovaluuttoja
 • Pitkä historia

Huonot

 • Suuret kulut, jos käyttää “instant buy” vaihtoehtoa

Arvostelu

Kraken on yksi ensimmäisistä kryptopörsseistä, joka listattiin legendaariseen Bloombergin Terminaaliin. Yhtiö on perustettu jo vuonna 2011, mutta kryptovaluuttapörssi julkaistiin 2013.

Yhtiön pitkä historia ja tasainen kasvu osoittaa luottamusta verrattuna kilpailijoihin. Osa muista pörsseistä on hakenut suurta kasvua mitä erikoisemmilla kampanjoilla ja suurella velkarahoituksella. Kraken on keskittynyt vahvasti ydintoimintaan ja jättänyt mediatempaukset muille.

Yhtiö pystyy kilpailemaan hyvin Binancen kanssa, sillä sen toimeksiantojen kulut ovat 0.16%, 0.26%, kun kaupankäyntivolyymi on alle 50 000€ per kuukausi. Yli miljoonan volyymilla kulut laskevat 0.06%, 0.16% ja yli 10 miljoonan volyymilla taas 0.0%, 0.1%. Kuluista voi lukea lisää Krakenin sivuilta tästä linkistä.

PARAS SUOMALAINEN

Coinmotion

Coinmotion logo

Perustamisvuosi: 2012
Rekisteröintimaa: Suomi
Kulut: 2%
Kuukausisäästö: Kyllä
Kryptovaluutat: 11

-50 % kaupankäyntikulut ensimmäisestä kuukaudesta

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Luotettava suomalainen toimija, jolla finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa
 • Yksinkertainen käyttöliittymä on selkeä aloittelijalle
 • Kuukausisäästöohjelma, jossa halvemmat kulut kuin normaaleissa kaupoissa

Huonot

 • Suppea valikoima
 • Kalliit kulut

Arvostelu

Suosituin suomalainen kryptovaluutta välittäjä Coinmotion tarjoaa tuttua ja turvallista suomalaista laatua. Jyväskylästä kotoisin olevan Coinmotionin palvelut sopivat erityisen hyvin henkilölle, jota jännittää siirtää varansa kasvottomien isojen kryptovaluutta-alustojen tileille.

Coinmotionin toimeksiannoissa on jopa 2% kulu, mikäli viimeisen 90 päivän kaupankäyntivolyymi on alle 500€. Tästä kulut laskevat portaittain aina 0,8% asti, mikä tulee voimaan, kun kaupankäyntivolyymi on yli 1 000 000€ viimeisen 90 päivän ajalta. Kulurakenteesta voi lukea lisää tästä linkistä.

Kuukausittaisen säästösopimuksen tekeminen tai sen muuttaminen ei maksa mitään. Ainoa kulu ovat kuukausiostosten kaupankäyntikulut, joiden alennettu hinta on 1 %. Maksu pysyy samana riippumatta kryptovaluutasta tai kaupankäyntivolyymista. Kuukausisäästämisen voi aloittaa Coinmotionissa jo 10 eurolla kuussa. 

Yritys on perustettu jo vuonna 2012 alunperin Prasos nimellä, eli heillä on jo vuosikymmenen kokemus alalta. Coinmotion tarjoaa asiakkailleen myös säiliö nimistä palvelua, jossa asiakas voi asettaa varojensa nostamiselle aikalukon. Tämä suojaa varoja, mikäli asiakkaan tunnukset joutuisivat vääriin käsiin.

-50 % kaupankäyntikulut ensimmäisestä kuukaudesta

Yksinkertaisin käyttöliittymä

Coinbase

Coinbase logo

Perustamisvuosi: 2012
Rekisteröintimaa: USA
Kulut (maker, taker ⓘ): 0.4%, 0.6%
Kuukausisäästö: Kyllä
Kryptovaluutat: 237

Hyvät ja huonot puolet

Hyvät

 • Suuri pörssilistattu toimija
 • Nopeat nostot ja siirrot
 • Laaja valikoima eri kryptovaluuttoja

Huonot

 • Kalliit ja epäselvät kulut, jos ei käytä Coinbase Pro:ta.

Arvostelu

Yksi suosituimmista kryptovaluuttapörsseistä on Coinbase. USA:ssa pörssilistattu Coinbase tarjoaa turvallisen ja luotettavan alustan käyttäjille kryptovaluuttojen ostamiseen, säilyttämiseen ja vaihtamiseen. Pörssilistattuna yrityksenä sen pitää julkistaa muita välittäjiä tarkemmin varansa ja velkansa, joten FTX:n kaltaisia yllätyksiä ei ole luvassa. 

Coinbase Pro on ammattikäyttöön tarkoitettu alusta, joka tarjoaa treidaajille loistavat työkalut kaupankäyntiin. Treidaajat pystyvät myös Coinbasessa pudottamaan toimeksiantojen kuluja isommalla volyymilla. Yli miljoonan euron volyymi tiputtaa kulut 0.08%, 0.18% tasolle ja alin taso 0.0%, 0.5% on mahdollista saavuttaa yli 400 miljoonan volyymilla. 

Tämä tietty on täysin mahdoton volyymi yksityissijoittajalle. Coinbasessa ostot onnistuvat myös paljon pienemmälläkin summalla, sillä vain 2 eurolla pääsee käsiksi kryptovaluuttoihin. Coinbasen kulurakenteesta voi lukea tarkemmin tästä linkistä.

Vertaa parhaita kryptovaluuttapörssejä

YritysRekisteröintimaaKulut (maker, taker)Kryptovaluutat
Northcrypto
Paras aloittelijalle
Suomi1%7
Binance
Halvin ja suurin
USA0.1%384
Kraken
Turvallisin
USA0.16%, 0.26%219
Coinmotion
Paras suomalainen
Suomi2%11
Coinbase
Paras käyttölittymä
USA0.4%, 0.6%237

Mitä tarkoittaa kansainvälisissä pörsseissä kulut “maker & taker”

Saatoit ylempänä huomata, miten jossain kryptovaluuttapörsseissä kuluihin oli merkitty erikoisesti kaksi hintaa. Nämä ovat ns. maker ja taker kulut, jotka merkitään yleensä peräkkäin esimerkiksi “0.4%, 0.6%”.

Maker kulut koskevat käyttäjiä, jotka jättävät ostotoimeksiannon, joka ei välttämättä toteudu heti tai ikinä. Tämä tarkoittaa, että kryptopörssin kautta jättää toimeksiannon esimerkiksi, että “ostan bitcoinia 500€:lla, jos sen tippuu 15 000€”. Taker kulut taas koskevat käyttäjiä, jotka haluavat toimeksiantojen menevän heti läpi. Eli he jättävät pörssiin toimeksiannon “osta bitcoinia 500€:lla nyt oli hinta mikä tahansa”. 

Miksi näille henkilöille on eri kulut? Pörssihän saa varman kaupan taker käyttäjältä, kun taas maker käyttäjän toimeksianto ei välttämättä toteudu, jolloin pörssiltä jää välityskulut saamatta? Tämä liittyy muun muassa osakemarkkinoilta tuttuun likviditeettiin. 

Eli pörsseillä on hyvä olla mahdollisimman paljon maker mallin kiinteitä ostotoimeksiantoja, jotta hinta pysyy mahdollisimman stabiilina. Kuvitellaan tilanne, jossa joku miljardööri haluaisi ostaa bitcoinia taker toimeksiannolla 100 miljoonalla eurolla. Tällöin pörssin mekanismit alkavat ostaa bitcoinia hinnalla millä hyvänsä kunnes 100 miljoonaa on käytetty.

Bitcoinin kurssi on esimerkiksi 17 000€ ennen tätä tapahtumaa. Jos pörssillä on tämän 100 miljoonan euron edestä maker myyntitoimeksiantoja bitcoinilla hinnoissa 17 000€-18 000€, niin nämä toteutuvat ja bitcoinin hinta nousee 18 000€. 

Jos taas pörssillä ei ole näitä tarvittavia myyntitoimeksiantoja, pitää sen alkaa haalimaan bitcoinia muista pörsseistä ja toivoa, että heillä on tarpeeksi myyntitoimeksiantoja. Mikäli missään pörssissä ei olisi riittävästi likviditeettiä, aiheuttaisi tämä valtavan kysyntäshokin nostaen bitcoinin hinnan riittävän ylös, jotta joku tulisi myymään miljardöörille hänen haluamat bitconit.

Kryptovaluuttapörssit haluavat siis palkita maker toimeksiantoja käyttäviä asiakkaita pienemmillä kuluilla, jotta heillä olisi suurempi likviditeetti. Suurempi likviditeetti tarkoittaa vähemmän volatiliteettia hinnassa.

Yhteenveto

Erilaisia kryptovaluuttapörssejä on paljon ja niistä parhaan valinta saattaa tuntua haastavalta. Ensimmäinen valinta ei kuitenkaan tarvitse olla lopullinen, vaan voit kokeilla eri vaihtoehtoja ja päättää sitten niistä itselleen sopivimman.

Aloittelijoille helpointa on varmasti aloittaa suomalaisista toimijoista, joilla palvelu on yksinkertainen ja valikoimaa ei ole liikaa. Suosittelemme kuitenkin siirtymään melko nopeasti kansainvälisiin toimijoihin, sillä heillä kulut ovat huomattavasti halvempia. Tämä vaatii vähän enemmän perehtymistä, mutta on varmasti sen arvoista.

Mihin tahansa kansainväliseen pörssiin ei kannata kuitenkaan lähteä. Vaihtoehtoja löytyy Coinmarketcapin mukaan lähes 250 erilaista. Valitsimme tässä artikkelissa mielestämme 5 parasta kryptovaluuttapörssiä, joiden joukosta ulkopuolelle jäi tietenkin monia hyviäkin kryptopörssejä, kuten muun muassa Bitstamp, KuCoin ja Gemini.

Suosittelemme välttämään kryptovaluuttojen ostamista osakevälittäjien kautta, sillä silloin ostat oikeasti kurssia seuraavaa trackeria, etkä aitoa kryptovaluuttaa. Tällaisia trackereita tarjoaa muun muassa Nordnet sekä Robinhood, plus500 sekä eToro.

Loppuun vielä muistutamme, että ”not your keys, not your crypto”. Eli ostojen jälkeen siirrä kryptovaluuttasi omaan lompakkoon säilytykseen äläkä jätä niitä mihinkään kryptovaluuttapörssiin lojumaan, sillä silloin ne eivät ole täysin sinun hallinnassa.

Suositellut kryptovaluuttapörssit

 • Pro- ja Lite-versio.
 • Helppokäyttöinen.
 • Edullisin pörssi markkinoilla.

RAJOITETTU TARJOUS
-20 % kaupankäyntikuluista
koko tilisi voimassaoloajan.
+ 100 USDT:n etuseteli kaupankäyntikuluhin.

Lunasta tarjous
Saatat pitää myös näistä

Kvarn X | Kokemuksia & Arvostelu

Rekisteröityminen ja kampanjakoodi Sijoituskohteet pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen kampanjakoodin lukijoillemme. Syötä kampanjakoodi SK…

Suomalaiset puhelinyhtiöt osinkosijoittajan silmin: 2024 katsaus

Vuosi 2024 tuo mukanaan jännittäviä mahdollisuuksia sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisten puhelinyhtiöiden…