Binance logo ja teksti "exchange the world"

Yleiskatsaus

Vuonna 2017 perustettu globaali kryptovaluuttapörssi, on lyhyessä ajassa saavuttanut merkittävän aseman digitaalisten valuuttojen kaupankäyntialustana. Sen suosio perustuu paitsi laajaan kryptovaluuttavalikoimaan myös käyttäjäystävälliseen ja monipuoliseen kaupankäyntialustaan. 

Erityisesti Binance on tunnettu edullisista kaupankäyntikuluistaan (max 0,1 %) ja innovatiivisista finanssipalveluistaan, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sijoittajille.

Vaikka pörssi on kansainvälinen toimija eikä näin ollen ole Suomen Finanssivalvonnan alaisuudessa, se on silti pyrkinyt noudattamaan kansainvälisiä sääntelynormeja, mikä lisää palvelun luotettavuutta sijoittajien silmissä.

Palvelu onkin erinomainen valinta olit sitten aloittelija tai kokeneempi sijoittaja. Palvelun pitkä historia ja luotettavuus sekä monipuoliset ominaisuudet tekevät siitä johtavan kryptovaluuttapörssin markkinalla. Alusta on myös suomalaisten treidaajien suosikki.

Tässä esittelyssä käymme tarkemmin läpi palvelun parhaita puolia sekä sen rajoitteita. Lisäksi löydät suomalaisten käyttäjien Binance kokemuksia, jotta pystyt valitsemaan onko alusta sinulle sopiva.

 • Pro- ja Lite-versio.
 • Helppokäyttöinen.
 • Edullisin pörssi markkinoilla.

RAJOITETTU TARJOUS
-20 % kaupankäyntikuluista
koko tilisi voimassaoloajan.
+ 100 USDT:n etuseteli kaupankäyntikuluhin.

Tarjous voimassa 50 ensimmäiselle rekisteröityneelle.

Lunasta tarjous

Edut ja haitat

Edut

 • Yli 350 kryptovaluuttaa: Binance tarjoaa yli 350 kaupattavaa kryptovaluuttaa ja tuhansia kaupankäyntipareja. Tämän lisäksi voit käydä kauppaa futuureilla ja optioilla.
 • Alhaiset maksut: Alusta tarjoaa markkinoiden parhaat hinnat.
 • Laaja valikoima kaupankäyntivaihtoehtoja ja toimeksiantotyyppejä: Binance tarjoaa useita kaupankäyntivaihtoehtoja, mukaan lukien vertaiskauppa, spot-kauppa ja marginaalikauppa.
  Se tarjoaa myös paljon toimeksiantotyyppejä, mukaan lukien limit-toimeksianto, markkinatoimeksianto, stop-limit-toimeksianto, stop-markkinatoimeksianto, trailing stop-toimeksianto, post only -toimeksianto ja one-cancels-the-other -toimeksianto.
 • Iso ja vakiintunut toimija: Binance on maailman suurin kryptopörssi kaupankäyntivolyymin mukaan mitattuna. Sen päivittäinen kaupankäyntivolyymi oli elokuussa 2022 76 miljardia dollaria ja sillä on 90 miljoonaa asiakasta maailmanlaajuisesti. 
 • Binance-tilille voi tallettaa euroja helposti SEPA-pankkisiirrolla ja luotto- tai debitkorteilla.

Haitat

 • Alusta on monipuolinen, jonka vuoksi se voi olla sekava: Vaikka Binance tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja kaupankäyntivaihtoehtoja, se voi olla myös monimutkainen. Jopa kokeneetkin kauppiaat saattavat tuntea itsensä häkeltyneiksi kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista.
 • Sisäänrakennettua digitaalista lompakkoa ei ole saatavilla: Vaikka joillakin suosituilla vaihtopaikoilla on sisäänrakennettu digitaalinen lompakko, Binance ei sellaista tarjoa. Se suosittelee Trust Wallet -lompakkoa, jolla on hyvä maine, mutta joka saattaa tarjota vain rajoitetusti tukea, jos Binance-siirroissa on ongelmia. Katso parhaat Bitcoin lompakot.
 • Binance on ajautunut sääntelyongelmiin useissa maissa: Binance on kohdannut useita sääntely- ja oikeudellisia ongelmia useissa maissa, joka herättää kysymyksiä toiminnasta.

Kulut

Kaupankäyntikulut (Spot)

Taso30pv vaihtovolyymi (BUSD)Ja/TaiBNB vaatimusMaker / TakerBNB 25% alennus Maker / Taker
Perustaso< 1,000,000 BUSDTai≥ 0 BNB0.1000% / 0.1000%0.0750% / 0.0750%
VIP 1≥ 1,000,000 BUSDJa≥ 25 BNB0.0900% / 0.1000%0.0675% / 0.0750%
VIP 2≥ 5,000,000 BUSDJa≥ 100 BNB0.0800% / 0.1000%0.0600% / 0.0750%
VIP 3≥ 20,000,000 BUSDJa≥ 250 BNB0.0420% / 0.0600%0.0315% / 0.0450%
VIP 4≥ 100,000,000 BUSDJa≥ 500 BNB0.0420% / 0.0540%0.0315% / 0.0405%
VIP 5≥ 150,000,000 BUSDJa≥ 1,000 BNB0.0360% / 0.0480%0.0270% / 0.0360%
VIP 6≥ 400,000,000 BUSDJa≥ 1,750 BNB0.0300% / 0.0420%0.0225% / 0.0315%
VIP 7≥ 800,000,000 BUSDJa≥ 3,000 BNB0.0240% / 0.0360%0.0180% / 0.0270%
VIP 8≥ 2,000,000,000 BUSDJa≥ 4,500 BNB0.0180% / 0.0300%0.0135% / 0.0225%
VIP 9≥ 4,000,000,000 BUSDJa≥ 5,500 BNB0.0120% / 0.0240%0.0090% / 0.0180%

Treidausvolyymi perustuu edelliseen 30 päivän jaksoon. VIP-tasojen saavuttamiseksi vaaditaan sekä riittävä treidausvolyymi että määrätty summa BNB-tokeneita. Taker fee on kulu, joka peritään, kun suoritat ostoja markkinahintaan. Maker fee sen sijaan maksetaan, kun lisäät likviditeettiä pörssiin määrittämälläsi rajahinnalla (limit order).

Futuurikauppaa ja velkavipua koskevat kulut ovat erikseen ja voit tutustua niihin tarkemmin Binancen verkkosivustolla. Koko hinnasto täällä. Sisältää mm. futuurit ja optiot.

Talletus- ja nostokulut (EUR)

Joistain siirroista peritään transaktiomaksu. Alla olevassa taulukossa on listattu talletus- ja nostokulut, kun tapahtumat ovat euroissa:

TapaTalletuskuluNostokulu
Pankkisiirto (SEPA)1EUR1EUR
Pankkikortti (Visa/MC)1.80%1.80%
Etana Account Balance00
Etana Account BalanceEi saatavilla0
Zen (corporate)5EUR5EUR
zen1.00%0
Open Banking (SEPA)0.12%0.12%
Katso minkä tahansa fiat-valuutan talletus- ja nostokulut täältä

Talletus- ja nostokulut (Krypto)

Kryptovaluuttojen tallettaminen alustalle on lähes poikkeuksetta ilmaista.

Lohkoketjuverkko määrittää nostojen hinnat, ja ne voivat vaihdella ilman ennakkoilmoitusta esimerkiksi verkon ruuhkautumisen vuoksi. Tarkista aina viimeisimmät hinnat, jotka on listattu hinnastossa.

Binance kokemuksia

”Binance on ollut go to pörssini jo vuosia. Valuuttavalikoima on ehdottomasti parasta.” 

”Aluksi se tuntui hieman monimutkaiselta, mutta kun pääsin sisään, kaikki toimi sujuvasti.” 

”Paras pörssi monimutkaisemmille toiminnoille, kuten futuurikaupalle.” 

“Vaikka pidänkin Coinbasen käyttöliittymästä paljon enemmän, pidän silti Binancea parempana näistä syistä:

 1. Tarjoaa enemmän valuuttoja, joita ei ole saatavilla CB:ssä, kuten Monero.
 2. Ei ole yhtä tunkeileva/ärsyttävä KYC:n kanssa kuin CB.
 3. Nostot käsitellään yleensä nopeasti ja mutkattomasti.”

Binance saa jatkuvasti positiivista palautetta käyttäjiltään erityisesti sen laajan kryptovaluuttavalikoiman ja edullisten kulujen ansiosta. Tämän lisäksi alusta on ehdoton treidaajien suosikki monipuolisten työkalujen ansiosta.

Käyttöliittymä ja toiminnot

Käyttöliittymä on kattava ja selkeä. Alusta sisältää sekä perus- että ammattilaiskäyttöön soveltuvat työkalut, mikä tekee siitä ihanteellisen sekä aloittelijoille että kokeneille sijoittajille. Binance on lähtöisin Yhdysvalloista ja se tukee monia eri kieliä, mutta ei suomea.

Talletus Binanceen

Talletusvaihtoehdot ovat monipuoliset. Voit tehdä talletuksia euroilla käyttäen SEPA-pankkisiirtoa, mutta Binance tukee myös talletuksia debit- ja luottokorteilla. Talletusten tekeminen tapahtuu ”Wallet”-osiossa. Tältä sivulta voit lisätä tilillesi sekä fiat-rahayksikköjä että kryptovaluuttoja.

SEPA-siirrot saapuvat tilillesi tavallisesti 1-2 pankkipäivän sisällä. Kryptovaluuttasiirtojen kesto vaihtelee sen mukaan, mitä kryptovaluuttaa käytät ja kuinka paljon verkossa on liikennettä.

Binance ei yleensä veloita talletuksista, mutta joissakin tapauksissa voi olla pieniä kuluja riippuen valitusta talletusmenetelmästä. 

Katso talletuskulut tästä.

Varojen nostaminen

Voit siirtää hankkimasi kryptovaluutat omaan digitaaliseen lompakkoosi. Aloittelijoille voi olla helpointa pitää kolikot Binance-tilillä, mutta on aina suositeltavaa harkita sijoituksen siirtämistä omaan hallintaan erityisesti turvallisuussyistä.

Voit myös nostaa tilillä olevat fiat-rahayksiköt (kuten eurot) milloin tahansa. Siirto voidaan suorittaa rekisteröidylle pankkitilille.

Katso nostokulut tästä.

Turvallisuus

Alusta pitää turvallisuutta yhtenä ensisijaisista prioriteeteistaan. Se käyttää kylmäsäilytystä suurimman osan käyttäjien varojen säilyttämiseen, mikä minimoi riskin verkkohyökkäyksistä. Binance noudattaa KYC-sääntöjä, mikä auttaa estämään petoksia ja muita laittomia toimintoja alustallaan.

Asiakaspalvelu

Pörssi tarjoaa asiakaspalvelua 24/7 useilla kielillä, mukaan lukien live-chat, sähköposti ja useat tukiartikkelit. Käyttäjäkokemusten perusteella Binance on tunnettu nopeista vastauksistaan asiakaspalvelukanavasta riippumatta.

Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet asiakaspalvelun epäammattimaisuudesta. Nopeilla vastauksilla ei tee mitään, jos ne eivät hyödytä ongelman ratkaisussa. Kokemusten mukaan monilla on onneksi auttanut, kun on päässyt asioimaan toisen asiakaspalvelijan kanssa. 

Alusta on valtava, joka johtaa väkisin tilanteeseen, että jotkut asiakaspalvelijat ovat epäammattimaisia. Huonoja kokemuksia on onneksi vain murto-osalla ja asiakaspalvelijan vaihtaminen ei ole turhan vaikeaa. 

Verotus

Kun teet kauppaa Binance-pörssissä, on ensiarvoisen tärkeää tietää, kuinka verotus Suomessa toimii kryptovaluuttojen osalta.

Tärkeimmät huomioon otettavat seikat:

 • Ilmoitusvelvollisuus: Binance ei tee automaattista ilmoitusta kaupankäynteistäsi Suomen verohallinnolle. Vastuu kauppojen kirjaamisesta ja myyntivoittojen ilmoittamisesta jää siis sinulle itsellesi.
 • Säännökset: Suomen lainsäädännössä on omat sääntönsä kryptovaluuttojen verotukseen. Nämä säännöt velvoittavat sinua ilmoittamaan kaikki virtuaalivaluutoista saadut myyntivoitot vuosittain veroviranomaisille. Tämä koskee riippumatta siitä, hankitaanko valuutta Binancesta, joka on kansainvälinen pörssi, vai suomalaisesta kryptovaluuttapörssistä.

Ohjeistukset: Suomen Verohallinto on laatinut ohjeistuksen kryptovaluuttojen verotuksesta. Jos et ole vielä tutustunut näihin ohjeisiin, suosittelemme perehtymään niihin huolella.

Käytännön toiminta: Jokainen kryptovaluutan kauppatapahtuma, olipa se sitten valuutan vaihtoa toiseen kryptovaluuttaan (esim. LTC -> ETH tai BTC -> LTC) tai kryptovaluutan myyntiä euroiksi (kuten BTC -> EUR), on verotuksen alaista toimintaa. Varmista, että teet kaikista tällaisista toimista ilmoituksen verohallinnolle heidän antamiensa ohjeiden mukaisesti.

Yhteenveto

Binance on maailman suurin kryptovaluuttapörssi, joka tarjoaa laajan valikoiman kryptovaluuttoja ja työkaluja sekä aloittelijoille että kokeneille sijoittajille. Sen käyttöliittymä, turvallisuusominaisuudet ja asiakaspalvelu ovat korkealaatuisia, mikä tekee siitä suositun valinnan monille kauppiaille. 

Vaikka se tarjoaa monia edistyksellisiä ominaisuuksia, käyttäjien on syytä ottaa huomioon verovelvoitteensa, jota yksikään kauppapaikka ei hoida automaattisesti.

Binance tuo myös uudet kiinnostavat kryptovaluutat todella nopeasti tarjontaansa.

Palvelussa ei ole koskaan ollut suurempia häiriöitä, vaikka alusta käsittelee tuhansia tapahtumia sekunneissa. Tämä on todella merkittävä etu esimerkiksi samankaltaisesti hinnoiteltuun ja turvalliseen kryptovaluuttapörssi Krakeniin, jossa käyttöliittymä tasaisesti tökkii.

 • Pro- ja Lite-versio.
 • Helppokäyttöinen.
 • Edullisin pörssi markkinoilla.

RAJOITETTU TARJOUS
-20 % kaupankäyntikuluista
koko tilisi voimassaoloajan.
+ 100 USDT:n etuseteli kaupankäyntikuluhin.

Tarjous voimassa 50 ensimmäiselle rekisteröityneelle.

Lunasta tarjous

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä Binancesta

Onko Binance kotimainen yritys?

Ei. Binance on Yhdysvaltalainen yritys, joka on perustettu 2017.

Onko Binance luotettava?

Binance on luotettava ja turvallisuus on sen ensisijainen tavoite. Se on suurin tarjolla olevista kryptovaluuttapörsseistä.

Kuinka turvallinen Binance on?

Asiakkaiden varat säilytetään turvallisisesti, eikä Binancen turvallisuutta ole kertaakaan murrettu.

Onko Binance maksuton palvelu?

Tilin avaamisesta ei veloiteta mitään, eikä palvelussa ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Talletuksissa, nostoissa ja kaupankäynnissä on transaktiomaksut, jotka ovat markkinoiden edullisimpia.

Binance vs Kraken

Binance tarjoaa laajemman palvelukokonaisuuden ja on hieman edullisempi. Krakenin käyttöliittymä myös tökkii välillä, kun palvelussa on ruuhkaa.

Mitä kryptovaluuttoja voin hankkia Binancen kautta?

Binance tarjoaa kaikkia suosittuja kryptovaluuttoja. Valikoimassa on yli 350 kryptovaluuttaa.

Onko Binancella sovellusta mobiililaitteille?

Mobiilisovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille.

Saatat pitää myös näistä

Kvarn X | Kokemuksia & Arvostelu

Rekisteröityminen ja kampanjakoodi Sijoituskohteet pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen kampanjakoodin lukijoillemme. Syötä kampanjakoodi SK…

Suomalaiset puhelinyhtiöt osinkosijoittajan silmin: 2024 katsaus

Vuosi 2024 tuo mukanaan jännittäviä mahdollisuuksia sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisten puhelinyhtiöiden…

Muhkea 4,3 miljardia dollaria sakkoja: tunnetun pörssin toimitusjohtaja eroaa

CZ eroaa toimitusjohtajan tehtävästä ja myöntää syyllisyytensä Maailman suurin kryptovaluuttapörssi Binance on…