Kuvassa northcrypto.com etusivu

Northcrypto, vuonna 2018 perustettu suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu, on nopeasti kasvattanut suosiotaan. Ei ainoastaan selkeän ja helppokäyttöisen käyttöliittymänsä ansiosta, vaan myös sen avoimen hinnoittelurakenteen kautta. 

Palvelu onkin erinomainen valinta aloittelijoille, joka haluavat astua kryptovaluuttamarkkinoille. Palvelun suomalaisuus ja sitä kautta Suomen lainsäädännön ja Finanssivalvonnan säädösten noudattaminen lisäävät myös sijoittajien luottamusta palveluun.

Olemme listanneet palvelun parhaita puolia, jonka lisäksemme käsittelemme sen rajoitteita. Lisäksi löydät käyttäjien Northcrypto kokemuksia, jotta pystyt valitsemaan onko palvelu sinulle sopiva.

Edut ja haitat

Edut

  • Käyttäjäystävällinen: Northcrypto tarjoaa erittäin intuitiivisen ja helppokäyttöisen käyttöliittymän, joka sopii sekä aloittelijoille että kokeneille kauppiaille.
  • Suomalainen toimija: Northcrypto on suomalainen toimija, joka noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja Finanssivalvonnan säädöksiä. Tämä takaa luotettavuuden ja turvallisuuden.
  • Northcrypto-tilille voi tallettaa euroja helposti SEPA-pankkisiirrolla.
  • +-Kiinteät kaupankäyntikulut: Northcrypto perii kaikista kaupoista 1 % kulun. Kulurakenne on selkeä, eikä yllätyksiä tule.

Haitat

  • Suppea kryptovaluutta-valikoima: Northcrypton valikoima on suppea. Tarjolla on kuitenkin isoimpia kryptovaluuttoja, mukaan lukien suositut valuutat kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin.
  • +-Kiinteät kaupankäyntikulut: Northcrypto perii kaikista kaupoista 1 % kulun, joka voi olla korkea verrattuna joihinkin kilpailijoihin. Suomen markkinalla kulu on kuitenkin edullinen.

Kulut

Northcrypto perii kaikista kaupoista kiinteän 1 % kulun. Tämä on otettava huomioon, erityisesti jos aiot tehdä suuria kauppoja. 

Siirroista peritään transaktiomaksu. Huomaa, että nostokulut vaihtelevat kryptovaluutan mukaan. Alla olevassa taulukossa on listattu nostokulut eri valuutoille:

Nostokulut

ValuuttaKulu
Euro1 EUR
Bitcoin0.0005 BTC
Litecoin0.001 LTC
Ethereum0.005 ETH
Chainlink0.5 LINK
Aave0.1 AAVE
Polygon20 MATIC
USD Coin20 USDC
ApeCoin3 APE

Northcrypto kokemuksia

”Todella helppokäyttöinen, ja kuten sanoit niin on halvempi kuin coinmotion. Heikohko valuuttatarjonta ainoa miinus, siitä en ole löytänyt tietoa, että tuleeko lisää.”

”Pitääpäs itsekin kokeilla tuota. Olen kokeillut vain coinmotionia ja huomasin, että se ei ole sopiva minulle.”

”On toiminut tosi hyvin! Asiakaspalvelu vastasi nopeasti ja homma toimi helposti.”

Northcrypto on saanut pääasiassa positiivista palautetta käyttäjiltään. Monet käyttäjät ovat kehuneet sen helppokäyttöisyyttä ja selkeää kulurakennetta.

Joitakin käyttäjiä on haitannut sen suhteellisen suppea kryptovaluuttavalikoima, mutta useimmat ovat tyytyväisiä tarjolla oleviin suosittuihin kryptovaluuttoihin.

Käyttöliittymä ja toiminnot

Northcrypton käyttöliittymä on suunniteltu erityisesti käyttäjäystävällisyyttä silmällä pitäen. Se tarjoaa intuitiivisen ja helppokäyttöisen kokemuksen, joka on intuitiivinen niin kryptovaluuttamarkkinoille astuville uusille sijoittajille kuin myös kokeneille kauppiaille.

Lisäksi, koska alusta on täysin suomenkielinen, se tarjoaa suomalaisille käyttäjille vielä mukavamman ja vaivattomamman käyttökokemuksen.

Talletus Northcryptoon

Northcrypton palveluun voit tehdä talletuksia euroina käyttäen SEPA-pankkisiirtoa. Toistaiseksi Northcrypto ei valitettavasti hyväksy talletuksia debit- tai luottokorteilla.

Talletusten tekeminen tapahtuu Oma tili -osiossa. Tältä sivulta voit lisätä tilillesi sekä euroja että kryptovaluuttoja.

SEPA-siirrot saapuvat tilillesi tavallisesti 1-2 pankkipäivän sisällä. Usein siirrot näkyvät kuitenkin jo muutaman tunnin kuluessa siirron tekemisestä. Suomalaisten käyttäjien etuna on myös välittömän talletuksen mahdollisuus, jolloin varat saadaan tilille ilman viiveitä.

Jos toiveenasi on tallettaa tilillesi esimerkiksi bitcoineja tai muita kryptovaluuttoja, valitse Talleta-painike kyseisen valuutan kohdalta. Saat näkyviin osoitteen, johon sinun tulee suorittaa siirto kryptolompakostasi. Kryptovaluuttasiirtojen kesto vaihtelee sen mukaan, mitä kryptovaluuttaa käytät ja kuinka paljon verkossa on liikennettä.

Huomaa, että Northcrypto ei veloita talletuksista, olivatpa ne pankki- tai kryptovaluuttasiirtoja.

Rahojen nostaminen Northcryptosta

On mahdollista siirtää hankkimasi kryptovaluutat omaan digitaaliseen lompakkoosi. Aloittelijoille voi olla helpointa pitää kolikot Northcryptossa. Kuitenkin kehotamme kaikkia kryptovaluuttaan sijoittavia opiskelemaan oman digitaalisen lompakon käytön ja siirtämään ainakin osan sijoituksistaan omaan hallintaansa. Apua löydät artikkelistamme, jossa käsitellään parhaat lompakot kryptovaluuttojen säilyttämiseen.

On myös mahdollista nostaa tilillä olevat eurot milloin tahansa. Siirto voidaan suorittaa vain sellaiselle pankkitilille, josta on aiemmin tehty talletus ja joka on rekisteröity palveluun.

Turvallisuus

Turvallisuus on aina tärkeässä roolissa kryptovaluutta-pörssien valinnassa. Northcrypto tekee tärkeitä toimenpiteitä käyttäjien varojen turvaamiseksi. Yhtiö käyttää kylmäsäilytystä, joka tarkoittaa, että suurin osa käyttäjien varoista säilytetään offline-tilassa, suojassa potentiaalisilta verkkohyökkäyksiltä. Lisäksi Northcrypto noudattaa tiukkoja KYC (Know Your Customer) -sääntöjä, mikä tarjoaa lisäsuojaa petoksilta.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun laatu on merkittävä tekijä kryptovaluuttapörssin valinnassa. Northcrypto tarjoaa asiakaspalvelua sähköpostitse ja heidän verkkosivustollaan olevan yhteydenottolomakkeen kautta. Vaikka palvelu ei tarjoa reaaliaikaista chat-tukea, käyttäjäkokemusten perusteella Northcrypton asiakaspalvelu on saanut kiitosta nopeista vastauksista ja asiantuntemuksesta.

Tämä viittaa siihen, että Northcrypto ottaa käyttäjiensä tyytyväisyyden vakavasti ja on sitoutunut tarjoamaan korkealaatuista tukea.

Verotus Northcryptossa

Jos käytät Northcryptoa, on olennaista ymmärtää miten verotus toimii, kun käyt kauppaa suomalaisessa kryptovaluuttapörssissä.

On tärkeää huomata, että Northcrypto ei automaattisesti raportoi kauppojasi verohallinnolle. Tämän vuoksi sinun on itse huolehdittava kauppojesi kirjaamisesta ja mahdollisten myyntivoittojen ilmoittamisesta.

Suomessa kryptovaluuttojen, kuten virtuaalivaluuttojen verotukseen liittyvät säädökset ovat voimassa. Nämä säännöt velvoittavat ilmoittamaan kaikki virtuaalivaluutoista saadut myyntivoitot vuosittain veroviranomaisille, riippumatta siitä, onko valuuttaa hankittu suomalaisesta tai ulkomaisesta pörssistä.

Verohallinto on julkaissut kryptovaluuttoihin liittyvät ohjeistukset. Jos et ole vielä perehtynyt tähän ohjeistukseen, suosittelemme tutustumaan siihen tarkasti.

Miten verotus käytännössä toimii?

Jokainen kryptovaluutan kaupankäynti on verotuksen piiriin kuuluva toimenpide, olipa kyse kryptovaluutan vaihtamisesta toiseen kryptovaluuttaan (kuten LTC -> ETH tai BTC -> LTC) tai kryptovaluutan myynnistä euroiksi (kuten BTC -> EUR). Tee näistä ilmoitus verohallinnon ohjeen mukaisesti.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Northcrypto tarjoaa vankan alustan kryptovaluutan kaupankäynnille, erityisesti suomalaisille käyttäjille. Sen käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, monipuolinen kryptovaluutta-valikoima ja luotettavuus tekevät siitä hyvän valinnan niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kauppiaille.

Kiinteä 1% kaupankäyntikulu on kuitenkin otettava huomioon, ja se saattaa tehdä siitä kalliin vaihtoehdon erityisesti suurten kauppojen kohdalla.

Usein Kysyttyjä Kysymyksiä Northcryptosta

Onko Northcrypto kotimainen yritys?

Northcrypto on suomalainen osakeyhtiö, perustettu vuonna 2018. Palvelu tarjoaa asiakaspalvelua myös suomen kielellä.

Voinko luottaa Northcryptoon?

Northcrypto on luotettava ja turvallisuus on sen ensisijainen tavoite. Se on yksi Suomen Finanssivalvonnan hyväksymistä kryptokauppapaikoista.

Kuinka turvallinen Northcrypto on?

Northcrypto panostaa turvallisuuteen. Asiakkaiden varat säilytetään turvallisissa kylmälompakoissa, eikä Northcrypton turvallisuutta ole kertaakaan murrettu.

Onko Northcrypto maksuton palvelu?

Northcrypto ei veloita mitään tilin avaamisesta, eikä siinä ole kuukausi- tai vuosimaksuja. Kryptovaluutan ostoista ja myynneistä peritään 1 %:n transaktiomaksu.

Kumpi on parempi, Northcrypto vai Coinmotion?

Coinmotion tarjoaa laajemman palvelukokonaisuuden, mutta Northcrypto on edullisempi transaktiokulujen suhteen. Molemmat ovat suomalaisten kryptosijoittajien suosiossa.

Mitä kryptovaluuttoja voin hankkia Northcrypton kautta?

Northcrypto tarjoaa mahdollisuuden ostaa seuraavia kryptovaluuttoja: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Chainlink, Aave, Polygon sekä USD Coin.

Onko Northcryptolla sovellusta mobiililaitteille?

Northcrypton mobiilisovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille.

Saatat pitää myös näistä

Kvarn X | Arvostelu & Kokemuksia

Rekisteröityminen ja kampanjakoodi Sijoituskohteet pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen kampanjakoodin lukijoillemme. Syötä kampanjakoodi SK…