Vuokratuottolaskuri

Päivitetty vuodelle 2023!

Vuokratuottolaskuri

1. Kohteen perustiedot

2 % kerros- ja rivitalolle (lisätietoa varainsiirtoverosta)


€/kk
€/kk
%
0kk
0kk12kk

Remontit


Remontit

%

Tulokset


Tuotto


Kassavirtalaskelma


Arvonnousu


Hinnat

2. Yhtiölaina

%
v

(Rahoitusvastike)

3. Rahoitus


(Velaton hinta + varainsiirtovero + lainan muut kulut) - omarahoitusosuus - yhtiölainan määrä
%
Nimellinen korko + marginaali
v
Järjestelypalkkiot, vuosimaksu yms.

%

Todellinen korko (sis. lainan muut kulut)

Vuokratuotto

Vuokratuotto

Vuokratuottolaskuri on asuntosijoittajan tärkeimpiä yksittäisiä työkaluja, sillä sijoitusasunnon oikein laskettu vuokratuotto ja kattava kassavirtalaskelma ovat menetyksekkään asuntosijoittamisen ehdottomia edellytyksiä. Sijoituskohteet.fi tarjoaa käyttöösi simppelin ja ilmaisen vuokratuottolaskurin, jonka avulla lasket sijoitusasunnon vuokratuoton sekä tärkeimmät tunnusluvut helposti.

Miten vuokratuotto lasketaan?

Vuokratuoton laskukaava on yksinkertainen, etenkin mikäli vuokratuotto lasketaan ilman mahdollisia remonttikuluja sekä varainsiirtoveroa. Tässä tapauksessa vuokratuoton laskemisen matemaattinen kaava näyttää seuraavalta:

(Vuokra – hoitovastike) * 12 / (Velaton hinta) * 100

Tämä yksinkertaistettu laskukaava antaa vuokratuotosta kuitenkin hyvin pitkälti pelkän yleiskuvan, ja sen avulla voit tehdä hyvin nopeaa vertailua eri sijoitusasuntojen välillä pintapuolisesti. Tarkempaan vuokratuottolaskelmaan kannattaa kuitenkin sisältää myös varainsiirtovero sekä remonttikustannukset mukaan. Näin ollen lopulliseksi vuokratuoton laskukaavaksi saadaankin…

(Vuokra – hoitovastike) * 0–12 (kuukaudet, jolloin asunto on vuokrattuna) / (Velaton hinta + varainsiirtovero + remontit + muut kulut) * 100

Laskentakaavassa huomioidaan myös ”tyhjien kuukausien” vaikutus vuokratuottoon.

Vuokratuottolaskurissamme remonttikustannukset ovat huomioitu, sillä niiden avulla asuntosijoittaja saa tarkemman ja realistisemman kuvan sijoituskohteen vuokratuotosta.