Sijoituslaskurit

Ilmaiset selaimessa toimivat laskurit

Vuokratuottolaskuri

Laske sijoitusasuntosi vuokratuotto helpolla laskurillamme.

Budjettilaskuri

Sijoituskohteet.fi'n kokoama talouslaskuri auttaa sinua kestävän sijoitussuunnitelman teossa!

Korkoa korolle -laskuri

Korkoa korolle laskurilla saat helposti selville paljonko voisit säästää sijoittamalla.

Katso myös asiakirjapankki!

Sijoituskohteet.fi tarjoaa myös ilmaiset ja kattavat asiakirjapohjat ja -mallit. Löydät esimerkiksi kaikki vuokraamiseen liittyvät asiakirjat käyttövalmiissa muodossa.

Miksi käyttää sijoituslaskureita?

Laskurit ovat olennainen osa sijoittajan työkalupakkia. Ne tarjoavat selkeän ja yksinkertaisen tavan simuloida erilaisia sijoitusskenaarioita ja auttavat sijoittajia tekemään informoituja päätöksiä. Tässä on muutamia tapoja, joilla sijoittaja voi hyödyntää erilaisia sijoituslaskureita:

  1. Tavoitteiden asettaminen ja seuranta: Laskureita voidaan käyttää tavoitteiden asettamisessa. Esimerkiksi, jos sijoittaja haluaa kerätä tietyn summan tiettyyn aikaan, laskurit voivat auttaa määrittämään, kuinka paljon rahaa on sijoitettava ja minkälaista tuottoa on tavoiteltava. Samoin laskureita voidaan käyttää tavoitteen seurantaan ja mahdollisten kurssimuutosten tekemiseen matkan varrella.

  2. Korkoa korolle -ilmiön ymmärtäminen: Korkoa korolle -laskurit antavat konkreettisen kuvan siitä, kuinka merkittävästi sijoitukset kasvavat ajan mittaan, kun tuotot sijoitetaan uudelleen. Tämä voi auttaa sijoittajia ymmärtämään pitkäaikaisten sijoitusten voiman ja rohkaista heitä sijoittamaan johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti.

  3. Riskeihin varautuminen: Laskureita voidaan käyttää myös riskien hahmottamiseen. Esimerkiksi, sijoittaja voi käyttää laskuria simuloidakseen, kuinka sijoituksen arvo muuttuu, jos markkinatilanne heikkenee tai jos tuotto ei olekaan odotetun mukainen. Tämä voi auttaa sijoittajia valmistautumaan mahdollisiin tappioihin ja tekemään paremmin informoituja sijoituspäätöksiä.

  4. Sijoituskohteiden vertailu: Erilaisten sijoituskohteiden tuottoja voidaan vertailla laskureiden avulla. Sijoittaja voi vertailla esimerkiksi osakkeiden, joukkovelkakirjalainojen, sijoitusrahastojen ja kiinteistöjen tuottoja ja riskejä, ja valita sen perusteella itselleen sopivimman sijoituskohteen.

  5. Taloudellisen suunnittelun tueksi: Laskurit voivat auttaa sijoittajaa myös laajemmassa taloudellisessa suunnittelussa. Esimerkiksi, jos sijoittaja suunnittelee eläköitymistä, laskurit voivat auttaa arvioimaan, kuinka paljon varoja sijoittajan tarvitsee säästää ja sijoittaa saavuttaakseen halutun eläketason.