Kuvassa Coinmotion.com etusivu

Yleiskatsaus

Coinmotion on suomalainen kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu, joka on perustettu vuonna 2012 ja on yksi Euroopan vanhimmista ja luotetuimmista kryptovaluuttapalveluista. Se on Prasos Oy:n ylläpitämä palvelu, ja se noudattaa Suomen lainsäädäntöä ja Finanssivalvonnan säädöksiä. 

Palvelu tarjoaa käyttäjilleen helppokäyttöisen käyttöliittymän, erilaisia maksutapoja ja kätevän kuukausisäästöohjelman. Alusta on tunnettu turvallisena ja luotettavana palveluna, joka käyttää kylmäsäilytystä varojen säilyttämiseen ja vaatii käyttäjiltään kaksiasteisen tunnistautumisen.

Olemme listanneet palvelun parhaita puolia, jonka lisäksemme käsittelemme sen rajoitteita. Lisäksi löydät oikeiden käyttäjien Coinmotion kokemuksia, jotta pystyt valitsemaan onko palvelu sinulle sopiva.

Edut ja haitat

Edut

  • Luotettava suomalainen palvelu, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2012.
  • Selkeä ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, joka on saatavilla usealla eri kielellä.
  • Helppokäyttöinen kuukausisäästöohjelma
  • Monipuoliset talletus- ja nostovaihtoehdot.
  • Vahva turvallisuus kaksivaiheisen tunnistautumisen ja offline-lompakoiden avulla.
  • Pääsy erilaisiin sijoitustuotteisiin, kuten indeksirahastoihin ja kryptovaluuttaan sidottuihin sijoitusinstrumentteihin.
  • Verotuksen helpottaminen suomalaisille käyttäjille tarjoamalla valmiita raportteja.

Haitat

  • Kulut voivat olla korkeammat kuin joissain kansainvälisissä kryptovaluuttapörsseissä.
  • Nostokulu 3 € kiinteänä maksuna saattaa tuntua kalliilta, erityisesti pienempiä summia nostettaessa.
  • Kryptovaluuttavalikoima on rajallisempi verrattuna joihinkin suurempiin pörssipalveluihin.

Kulut

Asiakastilin yleinen hinnasto

PalveluKulut
Avausmaksu0,00 €
Tilinhoitomaksu0,00 €
Vuosimaksu0,00 €
Kaupankäyntikulu0,8-2%
Eurojen nosto Asiakastililtä pankkitilille0,90 €/nosto
Säilöpalvelu3,00 €/kk (veloitetaan sinä virtuaalivaluuttana, jota Säilössä säilytetään)
Kryptovaluuttasiirrot Coinmotionin sisällä0,00€
Kryptovaluuttasiirrot Coinmotionista ulosKryptovaluuttakohtainen siirtokulu*

*Siirtokulu on kryptovaluuttasiirroille ominainen kulu, joka maksetaan lohkoketjua ylläpitäville louhijoille. Coinmotion veloittaa siirroista kulun, joka vaihtelee markkinatilanteen sekä kryptovaluutan mukaan.

Volyymialennukset

Komissio %90 päivän volyymi
1,8 %> 500,00 €
1,6 %> 2 000,00 €
1,4 %> 10 000,00 €
1,2 %> 50 000,00 €
1 %> 250 000,00 €
0,8 %> 1 000 000,00 €

Volyymialennuksia sovelletaan käyttäjän kaupankäyntikuluihin, mikäli 90 päivän aikainen kaupankäyntivolyymi ylittää tietyn rajan. Alennukset on esitetty taulukossa.

Kokemuksia

Lähde: Trustpilot

”Itse olen ollut aivan tyytyväinen Coinmotioniin eikä minulla ole ollut mitään ongelmia heidän suhteen. Hinnasto on ulkomaalaisia kauppiaihin verrattuna kovempi, mutta minusta Coinmotion on helpompi käyttää ja luotettavampi toimia, joten minua ei hieman kovemmat hinnat haittaa.”

”Olen käyttänyt palvelua vuodesta 2017 lähtien. Ei se ole mikään treidaus alusta, mutta buy and hodl ihan hyvä. Nykyään rahan talletuksetkin näkyy samantien. Rahan nostoissa tilille menee vuorokausi. Jos harrastaa treidaamista niin sitten kannattaa käyttää jotain muuta palvelua.”

”Mulla ainoastaan hyviä kokemuksia. Palvelu pelaa mielestäni todella hyvin koska saan sitä nopeasti ja Suomen kielellä. Ei välttämättä paras päivä treidaukseen, mutta säästämiseen ja aloittamiseen todella hyvä. Coinmotion on myös turvallisuudeltaan yksi turvallisimmista.

Minusta välityspalkkiot ovat pieni hinta siitä, että oikeasti varani ovat turvassa.”

Palvelun käyttäjät arvostavat eniten palvelun luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä. Useiten soraääniä käyttäjien keskuudesta kuuluu palvelun kuluista.

Käyttöliittymä ja toiminnot

Käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen. Se on suunniteltu niin, että myös kryptovaluuttojen aloittelijat voivat helposti navigoida palvelussa. 

Etusivulla on graafinen esitys kryptovaluuttojen kehityksestä, joka auttaa hahmottamaan markkinatilanteen. Käyttöliittymän yläosassa on valikko, josta löytyvät tärkeimmät toiminnot, kuten talletus, nosto, kaupankäynti ja säilöpalvelu.

Alusta tukee useita eri kryptovaluuttoja, mukaan lukien Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP ja Stellar.

Coinmotionissa on myös mahdollisuus käyttää Stop Loss -toimintoa, joka auttaa hallitsemaan riskejä ja suojaamaan sijoituksia markkinoiden heilahteluilta. Tämä toiminto on erityisen hyödyllinen, jos käyttäjä ei voi seurata markkinoita koko ajan. 

Stop Loss -toiminnolla voi määrittää, mihin hintaan kryptovaluutta myydään automaattisesti, jos sen arvo laskee tietyn rajan alapuolelle. Tämä suojaa sijoittajaa suurilta tappioilta.

Kuukausisäästöohjelma

Alusta tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden osallistua kuukausisäästöohjelmaan, jonka avulla he voivat kasvattaa kryptovaluuttaportfoliotaan toistuvilla ostoilla. Tämä menetelmä hyödyntää dollar-cost averaging -strategiaa, joka tarkoittaa säännöllisten ostojen tekemistä samalla summalla riippumatta markkinoiden tilanteesta. Tämä voi auttaa sijoittajia vähentämään riskejä ja saavuttamaan tasaisempaa tuottoa pitkällä aikavälillä.

Kuukausisäästöohjelma on palvelun parhaita ominaisuuksia. Ohjelmassa on helppo ottaa käyttöön automaattiset toistuvat ostot ja valita haluamansa kryptovaluutan tai useamman valuutan. 

Säästämisen voi aloittaa alkaen vain 10 eurolla, ja ohjelman käyttöönotto on sopivan nopeaa ja vaivatonta.

Talletus Coinmotioniin

Talletusvaihtoehtoja on useita. Talletusvaihtoehtojen erot näet alla olevasta taulukosta:

TalletustapaKulutMax talletus
Verkkopankki (Paytrail)0 %1000 €
Verkkopankki (Klarna)0 %5000 €
Tilisiirto (kaikki pankit)0 %ei rajaa
Korttimaksu1,2 %5000 €

Rahojen nostaminen Coinmotionista

Rahojen nostaminen on nopeaa ja helppoa. Pankkisiirrot ovat yleisin tapa nostaa varoja Coinmotionista, ja ne käsitellään yleensä 1-3 pankkipäivän kuluessa. Nostoista peritään 3 € kiinteän maksu, mutta pankkisi saattaa periä lisäkuluja.

Mobiilisovellus

Tarjolla on myös mobiilisovellus, joka on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteille. Sovellus mahdollistaa käyttäjille helpon pääsyn palveluun missä tahansa ja milloin tahansa. 

Mobiilisovellus on suunniteltu tarjoamaan kaikki tärkeimmät toiminnot, kuten talletukset, nostot, kaupankäynti ja säilöpalvelu, jotta käyttäjät voivat hoitaa sijoituksiaan myös liikkeellä ollessaan.

Verotus Coinmotionissa

Kun teet kauppaa kryptovaluutoilla, sinun tulee huomioida verotus. Suomessa kryptovaluuttojen myyntivoitot ovat pääomatuloa, josta maksetaan veroa 30-34 % riippuen pääomatulojen määrästä. Coinmotion tarjoaa käyttäjilleen veroraportin, joka auttaa sinua ilmoittamaan kryptovaluuttojen kaupankäynnistä saadut voitot ja tappiot verottajalle.

Palvelu auttaa käyttäjiään verotukseen liittyvissä asioissa tarjoamalla verkkopalvelussaan työkaluja veroraporttien laatimiseen. Alusta laskee automaattisesti verotettavan voiton tai tappion kryptovaluuttaostoista ja -myynneistä Suomen verolainsäädännön mukaisesti. Käyttäjät voivat ladata veroraportit suoraan käyttöliittymästä ja toimittaa ne verottajalle veroilmoituksen yhteydessä.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on saatavilla sähköpostitse, puhelimitse ja chatin kautta. Koska Coinmotion on suomalainen yritys, se voi tarjota asiakkailleen hyvää tukea ja neuvontaa paikallisella kielellä. Asiakaspalvelu on nopeaa ja ystävällistä. Heidän verkkosivuillaan on myös runsaasti tietoa ja ohjeita, jotka auttavat uusia käyttäjiä aloittamaan sijoittamisen virtuaalivaluuttoihin.

Loppusanat

Kaiken kaikkiaan Coinmotion on erinomainen palvelu kryptovaluuttojen ostamiseen, myymiseen, säilyttämiseen ja vaihtamiseen. Sen helppokäyttöisyys, turvallisuus ja luotettavuus tekevät siitä erinomaisen valinnan niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sijoittajille. Palvelun asiakaspalvelu on erinomaista, ja sen tarjoamat talletusvaihtoehdot ovat joustavia ja kilpailukykyisiä.

Jos olet kiinnostunut kryptovaluutoista ja etsit luotettavaa ja turvallista palvelua, Coinmotion on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Sen suomalainen tausta ja paikallisten lakien noudattaminen tekevät siitä erityisen houkuttelevan vaihtoehdon suomalaisille ja muille pohjoismaiden asukkaille.

Vaikka Coinmotionilla on joitain haittoja, kuten rajoitettu kryptovaluuttojen valikoima ja paikoittain korkeat kulut, palvelun edut peittoavat haitat usein etenkin aloittelijoiden tapauksissa. Palvelun käyttö on helppoa ja miellyttävää, ja sen tarjoama turvallisuus ja luotettavuus tekevät siitä vahvan valinnan kryptovaluuttasijoittajille.

Usein Kysytyt Kysymykset Coinmotionista

Onko Coinmotion suomalainen yritys?

Coinmotion on perustettu Suomessa vuonna 2012 ja on rekisteröity suomalainen osakeyhtiö. Asiakaspalvelua tarjotaan myös suomeksi.

Voiko Coinmotioniin luottaa?

Coinmotion on tunnettu luotettavuudestaan ja turvallisuudestaan. Se on yksi kryptokauppapaikoista, jotka Suomen Finanssivalvonta on hyväksynyt.

Miten turvallinen Coinmotion on?

Turvallisuus on Coinmotionille ensiarvoisen tärkeää. Asiakasvarat säilytetään turvallisissa kylmälompakoissa, eikä Coinmotionin tietoturvaa ole koskaan rikottu.

Onko Coinmotionin käyttö maksutonta?

Coinmotion ei peri maksuja tilin avaamisesta eikä kuukausi- tai vuosimaksuja. Kryptovaluutan ostoista ja myynneistä kuitenkin veloitetaan transaktiomaksuja, jotka riippuvat käyttäjän kaupankäyntivolyymista.

Kumpi on parempi, Coinmotion vai Northcrypto?

Vaikka Coinmotion tarjoaa laajemman valikoiman palveluita, Northcrypto on edullisempi vaihtoehto transaktiokulujen osalta. Molemmat palvelut ovat suosittuja suomalaisten kryptosijoittajien keskuudessa, ja valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista ja toiveista.

Mitä kryptovaluuttoja voin ostaa Coinmotionin kautta?

Coinmotionin kautta voit hankkia erilaisia kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Chainlink, Aave, Polygon ja USD Coin. Tarjolla olevien kryptovaluuttojen määrä saattaa kuitenkin muuttua ajan kuluessa.

Löytyykö Coinmotionille mobiilisovellus?

Coinmotionin mobiilisovellus on ladattavissa sekä iOS- että Android-laitteille, joten voit käyttää palvelua vaivattomasti missä ikinä liikutkin.

Saatat pitää myös näistä

Suomalaiset puhelinyhtiöt osinkosijoittajan silmin: 2024 katsaus

Vuosi 2024 tuo mukanaan jännittäviä mahdollisuuksia sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisten puhelinyhtiöiden…