Threads, Metan kehittämä Twitter-kilpailija, kamppailee säilyttääkseen käyttäjiä noin kuukausi julkisuudessa paljon huomiota saaneen lanseerauksensa jälkeen, sillä tuoreiden alan arvioiden mukaan sovelluksen aktiivisten käyttäjien määrä on laskenut uusiin alhaisiin lukemiin, uutisoivat Fortune ja CNN.

Markkinatutkimusyritysten Similarweb ja Sensor Tower tiedot korostavat Metan kohtaamia haasteita. Threadsin pyrkiessä hyödyntämään Twitterin johdon ympärillä vallitsevan kaaoksen luomaa aukkoa haasteet käyttäjien sitouttamisen kanssa hidastavat kasvua.

Mainos

Sensor Towerin mukaan Threadsin päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä on laskenut 82 prosenttia 31. heinäkuuta tapahtuneesta lanseerauksesta, ja vain kahdeksan miljoonaa käyttäjää käyttää sovellusta päivittäin. Tämä on alhaisin lukema sitten sovelluksen julkaisun jälkeisen päivän, jolloin päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä oli korkeimmillaan noin 44 miljoonaa, Sensor Tower kertoo.

Sensor Tower lisäsi, että ihmiset avaavat sovelluksen harvemmin ja viettävät siellä vähemmän aikaa.

Käyttöajat ja määrät romahtaneet

Lanseerauspäivänä Threadsin käyttäjät avasivat sovelluksen keskimäärin 14 kertaa ja käyttivät sen selaamiseen keskimäärin 19 minuuttia, yhtiö raportoi. Kuukauden loppuun mennessä nämä luvut olivat kuitenkin laskeneet jyrkästi.

Elokuun 1. päivästä lähtien Threadsin päivittäinen keskimääräinen käyttöaika oli vain 2,9 minuuttia päivässä, ja ihmiset käyttivät sovellusta vain 2,6 istuntoa päivässä, kertoo Abe Yousef, Sensor Towerin vanhempi analyytikko.

Similarwebin havainnot osoittivat samaa laskua. Threadsin käyttäjämäärä oli korkeimmillaan noin 49 miljoonaa 7. heinäkuuta, julkaisun jälkeisenä päivänä, ja se laski tasaisesti hieman yli 11 miljoonaan 29. heinäkuuta mennessä, sanoi David Carr, Similarwebin vanhempi insights manager.

Jyrkin pudotus tapahtui heti Threadsin lanseerausta seuraavien kahden viikon aikana. Uudet tiedot osoittavat kuitenkin, että lasku on jatkunut ja jatkuu edelleen.

Sensor Towerin mukaan Threadsin päivittäisten aktiivisten käyttäjien määrä laskee edelleen noin 1 prosentin vauhtia päivässä.

Viime kuussa yhtiön tulospuhelussa Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi olevansa ”melko optimistinen” sovelluksen suhteen.

”Näimme ennennäkemätöntä kasvua heti alusta alkaen, ja mikä tärkeintä, useammat ihmiset palaavat takaisin päivittäin kuin odotin”, hän sanoi. ”Ja nyt keskitymme säilyttämiseen ja perusasioiden parantamiseen. Ja sen jälkeen keskitymme kasvattamaan yhteisöä siihen mittakaavaan, jonka uskomme olevan mahdollista.”

Threads käynnistyi vain muutamalla ominaisuudella, ja myöhemmin se lupasi lisätä paljon toivottuja työkaluja, kuten käänteisen kronologisen sisällön syötteen, sovelluksen työpöytäversion ja suorat viestit.

Heinäkuun 10. päivänä Zuckerberg ilmoitti, että yli 100 miljoonaa ihmistä oli rekisteröitynyt Threadsiin, mikä tekee siitä yhden historian nopeimmin kasvavista sovelluksista. Yhtiö on tiettävästi tutkinut ”pysyvyyttä edistävien koukkujen” lisäämistä, jotka voivat pitää käyttäjät sitoutuneina.

Metan osakekurssi on ollut jopa yli 6,4 prosentin nousussa viimeisen kuukauden aikana, joten Threadsin vaikeudet käyttäjien sitouttamisessa eivät ole sijoittajia huolestuttaneet.

Saatat pitää myös näistä

Vuodesta 1968 toiminut pientalovalmistaja Jukkatalo Oy konkurssiin – työmaita yhä kesken

Raaka-aineiden hintojen nousuun ei pystytty sopeutumaan Suomen toiseksi suurin pientalovalmistaja Jukkatalo Oy…

Rahapelaamisen uusi aikakausi: Miten lisenssimarkkina avaa ovia sijoittajille

Suomen rahapelimarkkinat ovat suurten ja merkittävien muutosten kynnyksellä, kun maassa siirrytään kovaa…

EKP nostaa ohjauskorot korkeimmalle tasolle sitten vuoden 2001

EKP:n koronnostopäätös odotettu Keskuspankki esittää, että pohjainflaation ollessa edelleen korkealla ovat ohjauskorkojen…

Sijoittaminen fossiilisiin polttoaineisiin – ylituottoa tarjolla?

Öljyn kysyntä ennätyslukemissa Tänä kesänä sään ääri-ilmiöt ovat jälleen näyttäneet voimansa tulvien…