stock chart

Osinko-osakkeen määritelmä

Osinko-osake voidaan määrittää kolmella eri tavalla:

  1. Korkea osinkotuotto
  2. Tasainen ja nouseva osinko historiassa
  3. Nouseva osinko tulevaisuudessa.

Parhaimpaan pitkän tähtäimen tuottoon pääsee osinko-osakkeilla, joilla on tasaisesti nouseva osinko. Lue tästä tarkemmin osinko-osakkeen määritelmästä.

Mainos

Millaiselle sijoittajalle osinko-osakkeet sopivat?

Osinko-osakkeet sopivat sijoittajalle, joka haluaa osakesijoituksista tasaista kassavirtaa. Osa ulkomaisista osakkeista jakaa osinkoa kvartaaleittain, jopa kuukausittain. Suomessa osinko jaetaan tyypillisesti kerran vuodessa maalis-toukokuun aikana. Suomessakin muutama yhtiö on siirtynyt jakamaan osinkoa useamman kerran vuodessa. Näin tekevät esimerkiksi Citycon ja Wärtsilä.

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Osaketyökalusta on julkaistu uusi versio. Työkalu pisteyttää osakkeet kuuden eri pääfaktorin perusteella. Yksi pisteytettävä ominaisuus on osinko. Osinkopisteet lasketaan osinkotuotosta ja osingon vakaudesta & kasvusta. Osingon vakaus & kasvu lasketaan kuuden vuoden osinkohistorian perusteella. Parhaat osinkopisteet saavat yhtiöt, joilla on vakaa ja nouseva osinkohistoria sekä hyvä osinkotuotto.

TOP 10 OSINKO-OSAKKEET LOKAKUUSSA 2019

Kotimaisista pörssiyhtiöistä TOP 10 -listalle kuuden vuoden osinkohistorian ja nykyisen osinkotuoton perusteella pääsevät lokakuussa: CapmanCramoMetsä BoardNordeaRauteSampoTaaleriTietoUPM-Kymmene ja Uponor.

Osinkokoneista Capman on hyvä esimerkki osinkopisteytyksestämme. Laskemme pisteet osinkotuoton ja osinkohistorian perusteella. Painotamme nousevaa kuuden vuoden osinkohistoriaa. Tilikaudelta 2018 Capmanin hallitus on ehdottanut jaettavaksi yhteensä 0,12 euron osinkoa ja pääomanpalautusta, joten nouseva putki saa jatkoa.

Lokakuussa osinkokoneiden listalle nousi Tieto ja putoaja oli tällä kertaa Alma Media. Sijoittajan on hyvä huomata, että Cramo jakautui heinäkuun alussa kahteen yhtiöön, ja siitä irtautuneella Adapteolla alettiin käymään kauppaa Tukholman pörssissä. Osakkeen hinta laski samalla, mikä nostaa Cramon historiallisella osingolla laskettua osinkotuottoa.

 

Saatat pitää myös näistä

Crocs Osake: Muovista Muodostettu Muodin Sijoitusmahdollisuus

Crocs, Inc. (NASDAQ: CROX), alun perin tunnettu kirkkaista väreistä ja ilmavista muovikengistään.…

Kempower osake 2024: näkymät tulevaisuuteen

Suomalainen Kempower osake on noussut suuren yleisön tietoisuuteen poikkeuksellisen kasvun ansiostaan. Yhtiö…

Suomalaiset puhelinyhtiöt osinkosijoittajan silmin: 2024 katsaus

Vuosi 2024 tuo mukanaan jännittäviä mahdollisuuksia sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisten puhelinyhtiöiden…

Suomen parhaat osinko-osakkeet 2024

Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat osingonmaksajat 2024 Helsingin pörssistä (päivitetty 7.2.24). Osakkeet…