Hopeasijoittaminen toimii käytännössä hyvin samalla tavalla, kuin kultasijoittaminen. Hopeaa voi omistaa fyysisesti tai helpompana vaihtoehtona on valita sijoitushopean ETF:t tai johdannaiset.
Sijoittaminen fyysisen hopeaan tarkoittaa tietysti hopean ostamista itselle esimerkiksi kolikoiden, harkkojen tai laattojen muodossa. Hopeasta on myös valmistettu runsaslukuinen joukko koruja ja arvoesineitä historian mittaan ja myös nämä voidaan lukea hopean piirissä sijoituskohteina.
ETF:t ovat hopean ostamiseen perustuvia rahastoja, joihin pystytään sijoittamaan rahaa ilman varsinaisen tuotteen lunastamista itselleen. Tämän tyyppiset rahastot voivat yhdistää myös hopea- ja kultasijoituksia saman rahaston alle.
Hopeasijoittamista voi harjoittaa myös erityyppisten johdannaisten kautta, joista suosituimpiin lukeutuu niin sanotut hopeafutuurit. Futuurikaupassa tehdään osapuolien välisiä sopimuksia tietyn tuotteen ostamisesta tai myymisestä tiettyyn hintaan, tiettynä hetkenä tulevaisuudessa. Kauppa ei silti tarkoita sitä, että itse fyysistä tuotetta (tässä tapauksessa hopeaa) tulisi liikutella suuntaan tai toiseen kaupan osapuolten välillä. Futuurikaupalla on alunperin pyritty suojautumaan markkinahintojen epäedulliselta heilahtelulta, mutta nykyään futuureilla käydään myös spekulatiivista kauppaa.
Hopeasijoittamisen eri vaihtoehtoihin kannattaa ennen lopullista toimintaa perehtyä tarkasti.