Yleiskatsaus

Etoro on meistä yksi parhaista osakevälittäjistä helppoutensa ja edullisuutensa vuoksi. Alusta sopii myös todella hyvin sijoittajalle, joka haluaa käyttää hyödykseen ammattilaisten näkemyksiä.

Kyseessä on alun perin Israelista kotoisin oleva kaupankäyntialusta, joka on tunnettu sosiaalisesta kaupankäynnistä ja CopyTrader-ominaisuudestaan. Sen avulla sijoittajat voivat seurata ja kopioida muiden käyttäjien kauppoja. Operaattori tarjoaa laajan valikoiman sijoituskohteita, kuten osakkeita, ETF:iä ja optioita. Tässä arvostelussa käymme läpi alustan ominaisuuksia, sekä sen vahvuuksia ja heikkouksia. Olemme myös keränneet arvosteluun oikeiden käyttäjien eToro kokemuksia.

Tuotteet ja markkinat

Alusta tarjoaa monipuolisen valikoiman sijoituskohteita, mukaan lukien yli 2 000 osaketta, yli 200 erilaista ETF:ä, jonka lisäksi alusta tarjoaa kattavan CFD-valikoiman.

Kaupankäyntikulut ja palkkiot

Osake- ja ETF-kaupankäynnissä ei ole kaupankäyntikuluja. eToro veloittaa yön yli jäävistä CFD-positioista rahoituspalkkioita ja valuutanvaihtokuluja.

eToro tietoa

Luottettavuus ja turvallisuusErinomainen, SSL-suojattu
Säätely ja valvontaValvottu, FCA, CySEC ja ASIC:n finanssivalvonta
AsiakaspalveluKyllä, käyttäjätuki englanniksi, sivut englanniksi ja suomeksi
SijoituskohteetLaaja valikoima, yli 3000 kohdetta. Osakkeet, ETF:t, CFD:t
TalletustavatLuotto-/pankkikortti, pankkisiirto, Paypal, Neteller, Skrill

Etoro hinnasto

Avausmaksu0 €
Kaupankäyntipalkkio osakkeille0 €
Kaupankäyntipalkkio Eurooppa-listatut ETF:t0 €
Salkkujen kopioiminen0 €
Minimitalletus50 $
Tilinhoitomaksu0 €, kun kirjaudut ainakin kerran 12 kk aikana, muutoin 10 USD/kuukausi
Nostopalkkio5 €

Etoro kokemuksia

Lähde: Trustpilot

“Itselle Etoro palvelu ollu kyllä positiivinen yllätys ja ylivoimaisesti paras tähän mennessä mitä kokeillu noin 1,5 v. Mutta en itsekkään kyllä lähtis ensimmäisenä tuon copytrader palvelun kautta kokeilemaan, lähinnä nuita tiettyjä henkilöitä on mielenkiintoista seurata, miten toimii markkinalla.”

“Etorossa on se kyllä ikävää että kaikki indeksit on CFD. Haluisin sijoittaa esim Nasdaq tai SP500 vähän isommalla rahalla niin joutuu varmaan taipumaan Nordnetin puolella ja maksaa isot kulut. Toisaalta jotenkin luotan Nordettiin kyllä enemmän kuin eToroon. Etorossa on paljon käyttäjiä mutta veikkaan että salkut on melko pienikokoisia.”

“Etoron edut on mukava käyttöjärjestelmä ja copy-portfoliot, eli voit kopioida muitten ”julkkis”-sijoittajien movet ilman että joudut itse tekemään mitään. Taitaa olla ainoa sivu jolla on tämä funktio.”

Demotili

Voit luoda alustalla 100 000 dollarin ilmaisen demotilin. Tilin avaamiseen ei liity kytkyjä, joten pääset harjoittelemaan sijoittamista tai vain tutustumaan alustaan ilmaiseksi.

Sosiaalinen kaupankäynti ja CopyTrader

Sosiaalinen kaupankäynti on yksi eToron merkittävimmistä ominaisuuksista. Sijoittajat voivat seurata ja keskustella muiden käyttäjien kanssa, jakaa kaupankäynti-ideoita ja jopa kopioida muiden sijoittajien kauppoja CopyTrader-toiminnon avulla. Tarjolla on myös Popular Investor -ohjelma, joka palkitsee menestyksekkäät sijoittajat, joiden kauppoja muut käyttäjät kopioivat.

Kaupankäyntialusta ja työkalut

Vaikka operaattori tarjoaa helppokäyttöisen kaupankäyntialustan, se ei tarjoa monia työkaluja ja laskureita, joita kokeneemmat sijoittajat saattavat kaivata. Esimerkiksi suunnittelu- ja seulontatyökaluja ei juurikaan ole saatavilla. Tarjolla on kuitenkin eToro Club -palvelun, joka tarjoaa viisi erilaista tasoa, joiden kautta sijoittajat voivat avata lisää työkaluja talletuksen suuruudesta riippuen. Klubin tasot vaihtelevat Hopeasta, Kullasta, Platinaan, Platina+ -tasoon ja Timanttiin, vaatien talletuksia 5 000 dollarista aina 250 000 dollariin saakka.

Osake- ja ETF-seulonta

Tarjolla ei ole perinteistä, yksityiskohtaista osakeseulontaa, jonka avulla voitaisiin suodattaa esimerkiksi P/E lukua tai markkina-arvoa. Alustalla on kuitenkin päivittäisten suurimpien liikkujien lista, jonka avulla voi suodattaa teollisuudenalaa tai pörssiä. Suodattamalla listaa näet myös sentimentin, ja voit lisätä suurimmat liikkujat seurantalistaasi.

Kaaviot

eToro tarjoaa kaavioita ProCharts-nimisen ammattimaisen teknisen työkalun avulla. Tämän kaaviotyökalun avulla voit tehdä analyysiä käyttämällä viiva-, palkki- ja kynttiläkaavioita. ProCharts mahdollistaa myös kahden tai useamman kaavion vertailun samalla näytöllä.

ProChart-käyttäjät voivat suodattaa tietojaan aikavälin tai hinnan mukaan. Myös joitakin kehittyneempiä työkaluja on saatavilla kaavionäytössä, kuten Fibonacci retracement ja kumulatiivinen swing-indeksi. Käyttäjät voivat tehdä kauppoja suoraan työpöytäkaaviosta. Yksi suuri haittapuoli on kuitenkin, että eToron kaavioalusta ei tarjoa volyymianalyysiä, joka on teknisen markkina-analyysin tärkeä osa.

CopyTrader

CopyTrader tarjoaa ideoita kaupankäyntiin eTorossa. Käyttäjät voivat etsiä ja seurata muita sijoittajia, jakaa omia ideoitaan ja kopioida muiden sijoittajien kauppoja. Tämä ominaisuus luo sosiaalisen kaupankäyntiympäristön, joka voi auttaa sijoittajia löytämään uusia ideoita ja oppimaan toisiltaan.

Uutiset ja tutkimustieto

Tarjolla on pääsy markkinauutisiin ja -analyysiin, mutta sen tarjonta on rajallisempi kuin monilla muilla alustoilla. eToro Clubin jäsenet saavat lisää uutis- ja analyysiominaisuuksia, mutta silti alustan tarjonta ei ole yhtä kattava kuin monilla kilpailijoillaan.

Verotus – Tärkeää tietoa eToron verotuksesta

Valitettavasti ilmoitukset Suomen veroviranomaisille toteutuneista kaupoista eivät ole automaattisia. Tämän vuoksi on tärkeää, että ilmoitat itse esimerkiksi osakekaupoista saadut voitot ja tappiot verottajalle. Huomioon otettavaa on myös, että CFD-kaupankäynnin tappioita ei voi vähentää verotuksessa, mutta pääomatulovero tulee silti maksaa voitoista.

Kun vertailet eri palveluntarjoajia, on hyvä pitää tämä mielessä. Mikäli aiot käydä kauppaa pääasiassa suomalaisilla osakkeilla, saattaa jokin toinen palveluntarjoaja olla paremmin sopiva vaihtoehto.

Asiakaspalvelu

eToro tarjoaa laajan tietopankin, joka sisältää runsaasti usein kysyttyjä kysymyksiä eri aiheista. Lisäksi he tarjoavat puhelin- ja sähköpostitukea, mutta yhteystiedot eivät ole helposti saatavilla. Henkilökohtainen tuki on saatavilla tukikeskuksen kautta, jossa voit keskustella suoraan asiakaspalvelijan kanssa. Voit myös avata tukipyynnön verkossa.

Turvallisuus ja luotettavuus

Etoron Platinum+- ja Diamond Club –asiakkaiden varoille kuuluu sijoitusvakuutus. Sijoittajille tarjotaan Lloyd’s of London -yhtiön myöntämän, enintään miljoonan euron sijoitusvakuutuksen.

Vakuutus kattaa sijoittajien tappiot yhtiötä koskevassa maksukyvyttömyystilanteessa tai väärinkäytöstapauksessa. Vakuutus koskee käteistä, CFD-positioita ja arvopapeita.

Kaikkien asiakkaiden varat säilytetään myös erillisellä tilillä. Tämä tarkoittaa, että vaikka yritys tekisi vararikon, ovat varat silti turvassa.

Saatavilla olevat tilityypit

Tarjolla on vain yksilölliset välitys- ja optiotilit. Yhteisiä tilejä, eläketilejä, luottamustilejä ja holhoojatilejä ei ole saatavilla. Huomionarvoista on myös, että eToro ei tue marginaalitilejä. Tämä voi olla vakava rajoittava tekijä sijoittajalle, joka tällaista ominaisuutta kaipaa.

Lopullinen arvio

eToron sosiaalinen puoli on sen kaupankäyntikokemuksen kohokohta. CopyTrader-toiminnon ja Popular Investor -ohjelman yhdistelmä antaa alustalle osallistavan ja yhteisöllisen tunteen. Kaupankäynti on edullista (tai ilmaista) ja helppoa.

Sijoittajille, jotka ovat kiinnostuneita sosiaalisesta kaupankäynnistä, aloittelijoille ja niille, jotka keskittyvät enemmän pitkäaikaiseen sijoittamiseen, eToro voi olla houkutteleva vaihtoehto. Sen helppokäyttöinen alusta ja sosiaalinen kaupankäyntiympäristö tarjoavat ainutlaatuisen sijoituskokemuksen, joka voi auttaa uusia sijoittajia oppimaan nopeammin ja löytämään uusia sijoitusideoita.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on mielenkiintoinen vaihtoehto sosiaalisen kaupankäynnin ystäville ja niille, jotka etsivät helppokäyttöistä alustaa. Kuitenkin, kokeneemmat sijoittajat ja ne, jotka etsivät laajempaa valikoimaa tilityyppejä ja kaupankäyntityökaluja, saattavat löytää eToron rajoittavaksi ja päätyä valitsemaan toisen alustan.

Eri sijoittajien tarpeet vaihtelevat, joten on tärkeää punnita eToron vahvuuksia ja heikkouksia oman sijoitustyylin, tavoitteiden ja mieltymysten perusteella ennen kuin teet päätöksen alustan käyttöönotosta.