Varastot

Myytävät varastot

Kaikki Sijoituskohteet.fi’ssä listatut, myytävät varastot löytyvät tältä sivulta. Mikäli kiinnostut myytävästä varastotilasta, voit ottaa yhteyttä myyjään suoraan ilmoituksesta löytyvien yhteystietojen kautta.

Oman myynti-ilmoituksen jättäminen sivustollemme on helppoa ja nopeaa, ja kun kyseinen ilmoitus on vahvistettu Sijoituskohteet.fi’n järjestelmävalvojien toimesta, tulee kohde näkyviin sivustolle automaattisesti myytävien varastojen osioon. Sivustolla on myös mahdollista suodattaa myytävien varastojen ilmoituksia sekä hakea erikseen tiettyjä varastojen myynti-ilmoituksia esimerkiksi sijainnin mukaan.

Rekisteröityneillä käyttäjillä on myös mahdollisuus lisätä sivustollemme ostoilmoituksia, mikäli käyttäjä etsii ostettavaa varastoa sijoitusportfolioonsa. Nämä sivustollemme jätetyt varastojen ostoilmoitukset tulevat näkyviin ”Ostetaan varastoja” -osioon, jonka kautta mahdolliset myyjät löytävät myytäville varastoilleen ostajia kätevästi tarvittavien yhteystietojen kera.

Varasto sijoituskohteena

Varastot eivät ole välttämättä piensijoittajien suuressa suosiossa sijoituskohteina, mutta tästä huolimatta varastoja ei kannata kuitenkaan täysin sivuuttaa sijoituspohdinnasta. Varastot tarjoavat nimittäin parhaimmillaan verrattain hyvin korkeat vuokratuotot suhteellisen pienellä vaivalla – ja vähemmällä rahallisella riskillä.

Mutta millaiset varastot ovat hyviä sijoituskohteita? Nyrkkisääntönä voitanee sanoa, että sijainti – tai varaston saavutettavuus ylipäätään – on on sijoitusvaraston hankinnassa erityisen tärkeää. Sijoituskohteena varasto toimii parhaiten, kun se on hyvien kulkuyhteyksien varrella, mutta varastoon olisi myös oltava muutoinkin helppo ja esteetön pääsy ilman pitkiä kävelymatkoja tai portaiden kapuamista.

Myös tilan mahdollinen monikäyttöisyys luo varastoon sijoittaneelle hyötyä vuokrattavuuden suhteen, sillä varatot voivat tietty toimia tavarasäilön ohella myös toimistona tai vaikkapa harrastelijan pajana. Ilmastointi, vessa, vesipiste ja lattiakaivo ovat esimerkkejä seikoista, jotka tekevät varastosta usein houkuttavamman sijoituskohteen.

Esimerkiksi vanhat, kelpaamattomat toimitilat voivat hyvinkin sopia pienvarastoiksi, jolloin tuottamattoman tilan vuokraaminen voi hyvinkin koitua huomattavasti helpommaksi. Varastotilan kysyntä onkin ollut jatkuvassa kasvussa etenkin suurimmissa kaupungeissa, ja tällaisilla alueilla varastot voivatkin olla kerrassaan mainioita sijoituskohteita.

Ei olekaan siis mikään ihme, että Suomessa varastotiloja vuokraavat Pelican Finlandin sekä Cityvaraston liikevaihto-lukemat ovat olleet tasaisesti nousevia viimeisten vuosien ajan.

Varastosijoittaminen: edut ja haasteet

Varastosijoittaminen vertautuu siis monin paikoin hyvin asuntosijoittamiseen hyödyiltä ja mahdollisilta ongelmakohdiltaan, mutta aivan samasta puusta eivät nämä termit ole kuitenkaan eetteriin pudonneet. Seuraavassa olemmekin listanneet ne seikat, joihin varastosijoittamisen suhteen kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli sijoitusvarastot sinua kiinnostavat.

Edut:

  • Edullisemmat neliöhinnat, mutta hyvät vuokratuotot
  • Maltilliset vastikkeet, pienemmät hoitokulut
  • Jos varaston vastike on jyvitetty, pysyvät mahdolliset korjauskustannukset matalina
  • Kunnossapidon tarve pienempi asuntoihin verrattuna
  • Matalat kustannukset –> Pienemmät riskit
  • Vuokrasopimus helpompaa irtisanoa

Haasteet:

  • Velkavivun käyttö haastavampaa heikomman vakuusarvon vuoksi
  • Kysynnän suuri vaihtelu sijainnin mukaan
  • Vuokralaisten löytäminen voi olla hankalampaa asuntosijoittamiseen verrattuna