Sijoitusasunnot

Myytävät sijoitusasunnot

Tältä sivulta löydät kaikki sivustollamme myynnissä olevat sijoitusasunnot ja pääset ottamaan yhteyttä myyjään suoraan jokaisesta myynti-ilmoituksesta löytyvien yhteystietojen avulla. Sijoitusasunnon myynti-ilmoituksen jättäminen sivustollemme on helppoa, sillä voit itse määrätä mitä asioita kohteesta kertoa ilmoituksessa, ja mitä taasen yksityisesti ostaja-osapuolelle yhteydenoton myötä.

Sijoituskohteet.fi haluaakin tuoda sijoitusasuntojen – sekä myös muiden kaupattavien sijoituskohteiden – myyjät ja ostajat saman katon alle. Tähtäämmekin siihen että sivustoltamme löytyy kaikki parhaat sijoitusasunto -kohteet – sekä tottakai myös siihen, että kauppa niin sanotusti käy.

Voitkin jättää sivustollemme myös omia ostoilmoituksia asunnoista, mikäli etsit sijoitusportfolioosi tietynlaista sijoitusasuntoa – esimerkiksi vaikkapa tietyltä alueelta. Näin ollen mahdolliset sijoitusasuntojen myyjät voivat ottaa sinuun suoraan yhteyttä ilmoitukseen sisällytettyjen yhteystietojen kautta.

Asunnon myynti vuokrattuna

Kun sinulla on tarve myydä asuntosi valmiiksi vuokrattuna, on sijoituskohteet.fi paras alusta ilmoittaa myytävästä kohteestasi. Ainutlaatuisessa, ilmaisessa myyntipalvelussamme voit syöttää helposti nykyisen vuokrasopimuksen tiedot. Vuokratun asunnon kohdalla sijoittajaa kiinnostavia tietoja ovat mm. vuokrasopimuksen kesto ja ehdot, vuokratuotto, vuokran suuruus sekä irtisanomisaika.

Asuntosijoittaminen - Miten sijoitan asuntoihin vuonna 2020?

Asuntosijoittaminen tarjoaa parhaimmillaan yhden tuottoisimmista sijoituskokemuksista. Tämä monia mahdollisuuksia sisältävä sijoitusmuoto on nostanut suosiotaan viime aikoina runsaasti ja tälle suuntaukselle ei ole havaittavissa taantumaa.

Myytäviin asuntoihin sijoittaminen mahdollistaa tasaisen, kuukausittaisen tuoton ja oikeilla valinnoilla sijoittaja pystyy vaikuttamaan tulojen määrään. Asuntojen hintakehitys on kautta historian ollut nouseva pitkällä aikavälillä, joten tilapäinen hintojen lasku ei aiheuta asuntosijoittajassa tarpeettomia stressin puuskia. 

Asuntosijoittaminen on näin ollen hyvin kilpailukykyinen sekä suhteellisen turvallinen vaihtoehto moniin muihin sijoitusmuotoihin nähden ja sitä pystyy harjoittamaan monessa tapauksessa paljon pienemmillä resursseilla, kuin äkkiseltään luulisi. Sijoitusasuntojen tuotot liikkuvat normaalisti siellä 4-8 prosenttiyksikön välimaastossa, mutta aivan itsestäänselvyytenä tällaisia tuottoja ei kannata asuntosijoittamisessa kuitenkaan ottaa.

Tästä syystä asuntosijoittamiseen kannattaa perehtyä muistakin näkökulmista, kuin pelkän mahdollisen tuoton tarkastelusta.

Asunnot sijoituskohteena: Millainen on hyvä sijoitus?

Asuntosijoittamisessa kriittistä roolia näyttelee ostettavan asunnon sijainti ja kunto. Riskien minimointi onnistuu sijoittamalla kaupunkien kasvukeskusten asuntoihin, joille ominaista on palveluiden, sekä esimerkiksi koulujen ja päiväkotien läheisyys. Myös hyvät kulkuyhteydet herättävät kiinnostusta asunnon ympärillä ja näin ollen vuokralaisia on helpompi löytää.

Vuokratuotto on suhteessa parempi pienissä asunnoissa. Aloittelijalle ominaista on etsiä keskusta-alueiden yksiöitä ja kaksioita, sillä suuren kysynnän vuoksi näissä kohteissa vuokrahinnat pysyvät jatkuvasti korkealla ja vuokralainen on helppo löytää kaikkina vuodenaikoina. Tämä ei kuitenkaan poista lähiöiden ja kaupungin laitamille sijoittuvien asuntojen mahdollisuuksia, joiden tuotto saattaa olla jopa huomattavasti parempi, kuin keskustakohteiden.

Tärkeintä ostettavan asunnon sijainnin suhteen on huomioida markkinoiden kehitys ja sijoittaa kasvukeskuksiin, jotka tulevaisuudessa kehittyvät hyvään suuntaan kasvattaen kysyntää jatkuvasti.

Sijoitusasunnon kunnossa tulee kiinnittää huomiota useaan seikkaan. Pelkästään taloyhtiöön, jossa asunto sijaitsee kannattaa perehtyä huolellisesti esimerkiksi tehtyjen ja tulevien remonttien osalta (erityisesti esimerkiksi viemäri- ja julkisivuremontit). Toisaalta ilman huolenpitoa jäänyt asunto voi myös olla hyvä sijoituskohde, kunhan remontoinnin tarve näkyy huomattavana alennuksena myös hintalapussa.

Asunnon valinnassa kannattaa pitää mielessä, että kaikista remontoiduin yksilö ei välttämättä ole sijoitusmielessä se kaikkein otollisin. Tärkeää on tarkastella potentiaalista kohderyhmää, jota asunto kiinnostaa ja sijoittaa kokonaisuuksiin, jotka palvelevat tätä tarkoitusta.

Suora asuntosijoitus vs. asuntosijoitusrahastot

Onnistuneeseen asuntosijoittamiseen on olemassa yleismaailmallisesti kaksi väylää, joita pitkin sijoittaja voi toimintaa lähteä harjoittamaan. Ensimmäinen valinta asuntosijoittamisen suhteen on päätös suoran asuntosijoittamisen ja asuntosijoitusrahaston välillä. 

Asuntosijoitusrahasto tarjoaa helpot ensiaskeleet asuntosijoittamiseen. Rahastosijoittamisen etuihin kuuluu myös huomattavasti pienempien resurssien vaatimukset alkupääomassa verrattaessa suoriin asuntosijoituksiin. Rahastojen helppous aiheuttaa myös tämän sijoitustavan suurimmat miinukset, sillä hallinnointikuluihin uppoavat siivut potentiaalisesta tuotosta kaventavat saatavaa rahavirtaa huomattavasti suhteessa suoraan asuntosijoituksen.

Suora asuntosijoittaminen tarkoittaa asunnon ostamista omiin tai yrityksen nimiin. Voittoa suoralla asuntosijoittamisella kerätään asunnon arvon noususta ja vuokratuloista. Asunnossa vaadittava mahdollinen remontointi syö aikaa ja vaivaa, mutta näin oman sijoitusasunnon arvoon pystyy vaikuttamaan huomattavasti.

Suora asuntosijoittaminen tuo mukanaan isommat riskit, mutta mahdollisesti myös suuremmat tuotot. Alkupääomaa tarvitaan enemmän, mutta useasti oletusarvoa pienempi summa. Ostettavat asunnot toimivat itsessään vakuutena 60-80% arvostaan, joten omia resursseja on sijoitusasunnon ostamiseen on löydyttävä jäljelle jäävät 20-40%. Lainaa sijoitusasuntoa varten on saatavilla kuitenkin suhteellisen helposti ja esimerkiksi velkavivun avulla tuottoja pystyy kasvattamaan entisestään.

Asuntosijoittaminen 2020

Asuntosijoittaminen on yksinkertaisuudessaan toimiva sijoitustapa, joka on riskitasoltaan ja tuottopotentiaaliltaan lähes ylivertainen moneen muuhun sijoituskohteeseen nähden. Kaiken sijoituksen tavoin myös asuntosijoittaminen sisältää riskejä, joten aiheeseen on ennen lopullisia päätöksiä perehdyttävä huolellisesti.

Avainasemassa on ostettavan asunnon sijainti ja kunto. Sijoittajan kannattaa huomioida kiikarissa olevan asunnon potentiaali tämän päivän tilanteen lisäksi myös tulevaisuudessa, joten kasvukeskuksista sijaitsevat asunnot näyttelevät suurta roolia kiinnostavien sijoitusasuntojen markkinoilla.

Parhaimmillaan asuntosijoittaminen tarjoaa tasaista ja kuukausittaista tuottoa sijoittajalle vuokratulojen ja asunnon arvon nousemisen kannalta. Jokaisella asuntosijoittajalla on oma tyylinsä, sekä strategiansa toiminnassaan ja useat asiat oppii vasta kokemuksen kautta. Luontevan alun asuntosijoittamiseen voi saavuttaa sijoittamalla turvallisiin kohteisiin tai rahastoihin.

Kokemuksen kartuttua omaa osaamista voi hyödyntää eksoottisimmissa kohteissa ja näin ollen maksimoida asuntosijoittamisesta saavutettavan hyödyn.